Приморско

FacebookTwitterGoogle+PinterestShare
Хотели Приморско

Приморско

Къща за гости Симона се намира в град Приморско, който е климатичен курорт и любимо място за по – младите туристи. Намира се на 52 км. южно от Бургас, на носа между Дяволския залв и залива Стомполо. В приморско има пристанище, а по суша има редовен автобусен транспорт до Бургас и до околните градове и села.

От 1953г., когато е обявен за морски климатичен курорт с национално значение Приморско е една от най-предпочитаните туристически дестинации през летния сезон.

Градът е разположен върху нос Кюприя /“мост“/ южно от Маслен нос, между красивите заливи Стамополу и Дяволски залив. Отстой само на 50 км. от гр. Бургас.

Хотели приморско

Община Приморско

Приморско притежава всички предимства за да задоволи изискванията на съвременните туристи – удобни транспортни връзки, забележителни природни дадености със запазена екология, културни и исторически забележителности, атрактивни развлечения, модерна туристичееска база и гостоприемно местно население.

Природата е дарила курорта с разнообразни и уникални природни ресурси. От първостепенно значение за развитието на туризма са плажовете с обща площ 1045хил. кв. м., в това число защитените дюни и плажове-523хил. кв. м. В околността на Приморско се намират световноизвестните и запазени за поколенията природни резервати “Ропотамо” и “Водни лилии”, защитените територии блато “Аркутино”, блато “Стамополу”, пясъчните дюни Перла“, скалните образувания, фиордите и тюленовата пещера в  Маслен нос. Тези природни забележителности са дарени с уникална флора и фауна, който придават колорит и екзотичност на местността около Приморско.

квартири приморско

Плаж „Перла“

Интересни за туристите са руините от древната крепост Азине, тракийските долмени от VІ в.пр. н. ера и останките от предихристиянския параклис „Св. Параскева“, тракийското мегалитно светилище „Беглик таш”.

За туристите, който искат да прекарат ваканцията си активно се предлагат различни атрактивни резвлечения и мероприятия.

На двата плажа  Северен и Приморско-юг летовниците могат да се забавляват със сърфове, джетове, водни ски, водна пързалка, да играят плажен волейбол и футбол.

В курорта има волейболни и баскетболни игрища, стадион, тенис кортове, басейни, аква парк и мн.др. спортни съоръжения. Съществуват всички условия за практикуване на езда.Пикник Маслен нос

Любителите на кратки екскурзии могат да се посетят всяка  точка на нашето Черноморие. Организират се разходки с атракционни влакчета, лодки и яхти; пикници; вело- и пешеходни маршрути до резерват Ропотамо.

Почитателите на културни занимания ще се насладят на богатата концертна програма, множество международни фолклорни фестивали и актуалния киноафиш.

На най-логичния въпрос за туриста „Къде да отседна“ тук има лесен отговор – ние Ви предлагаме спокойна и уютна лятна ваканция в Къща за гости Симона.

Заведенията за хранене са десетки и от най различен вид – класически ресторанти, механи, пицарии, за морски специалитети или тип бърза закуска. Обединява ги качествената кухня, уютната атмосфера и перфектното обслужнане.

Туристите които предпочитат нощния живот имат богат избор от нощни клубове и дискотеки. Всеки от тях има уникален интериор, а музиката е от всички модерни стилове.

Езда по плажаПосетилите веднъж Приморско задължително се връщат отново, защото всеки от тях намира в курорта това което търси.